Een heerlijk filmprogramma!
Tijdens BIJT! Kunst over Voedsel Festival hebben wij een 'heerlijk' filmprogramma. Wij vertonen smaakvolle films die allemaal een link hebben met eten.
The Whale - zondag 22 juni 19:30 uur
The Whale is een aangrijpend drama over een teruggetrokken, zwaarlijvige leraar die probeert het contact met zijn vervreemde dochter te herstellen. Brendan Fraser schittert in een kwetsbare en hartverscheurende rol over schuld, liefde en de zoektocht naar verlossing.
De start van de film gaat gepaard met een korte inleiding door filmmaker Pepijn Tebrunsvelt.
Julie & Julia - maandag 23 juni 20:15 uur
Julie & Julia is een feelgoodfilm waarin het leven van tv-kok Julia Child wordt verweven met dat van Julie Powell, een jonge vrouw die al haar recepten probeert te koken in één jaar. Met humor, warmte en veel boter viert de film de kracht van passie, doorzettingsvermogen en goed eten.
The Menu - dinsdag 24 juni 20:15 uur
The Menu volgt een exclusief diner op een afgelegen eiland, waar een beroemde chef een reeks verrassende – en steeds duisterdere – gerechten serveert aan zijn elitaire gasten. Wat begint als een luxe culinaire ervaring, ontaardt al snel in een sinister spel vol spanning en satire.
Het regent gehaktballen - woensdag 25 juni 15:00 uur
Wat als het elke dag eten regent? In het stadje Swallow Falls gebeurt het echt! Dankzij de uitvinding van Flint Lockwood vallen er cheeseburgers uit de lucht en razen spaghetti-tornado's over straat. Een heerlijke animatie voor het hele gezin!
De film is Nederlands gesproken.
An - woensdag 25 juni 20:15 uur
An (A Sweet Taste of Life) vertelt het verhaal van Sentaro, een dorayaki-bakker die samenwerkt met de oudere vrouw Tokue, die een bijzondere rodebonenpasta maakt. Hun samenwerking verandert hun levens, terwijl ze omgaan met persoonlijke uitdagingen en de impact van Tokue's verleden.
Délicieux - donderdag 26 juni 20:15 uur
Het verhaal speelt zich af in 1789, vlak voor de Franse Revolutie, en volgt Pierre Manceron (Grégory Gadebois), een getalenteerde chef-kok die ontslagen wordt na het presenteren van een innovatief gerecht. Samen een mysterieuze vrouw opent hij een herberg die uitgroeit tot het eerste restaurant in Frankrijk, waarmee hij de fundamenten legt voor de moderne gastronomie.
Come Back Anytime - vrijdag 27 juni 20:00 uur
Come Back Anytime is een hartverwarmende documentaire die het verhaal volgt van ramenmeester Masamoto Ueda en zijn vrouw Kazuko, die meer dan veertig jaar hun bescheiden ramenrestaurant Bizentei runnen in Tokio. De film biedt een intiem portret van hun dagelijks leven, hun passie voor koken en de gemeenschap die ze hebben opgebouwd met hun trouwe klanten.
Le Pot-au-Feu - zaterdag 28 juni 19:30 uur
Le Pot-au-Feu (The Taste of Things) speelt zich af in een Frans landhuis anno 1885. Daar bereiden meesterkok Dodin en zijn muze Eugénie (Juliette Binoche) de meest verfijnde gerechten. Hun liefde voor koken is intens, hun gevoelens voor elkaar nog intenser — maar uitgesproken worden ze zelden. Voorafgaand aan de film serveren we een kleine Franse amuse, geïnspireerd op de film, inclusief een korte inleiding vooraf door Filmmaker Pepijn Tebrunsvelt.
Korte films om van te smullen
Laat je meenemen in bijzondere verhalen over alle aspecten van en over voedsel via korte films en animaties van internationale kunstenaars, tekenaars en filmmakers. De films zijn soms grappig en soms serieuzer en nodigen uit om te laten voelen en nadenken over bijvoorbeeld onze voedselconsumptie, de voedingsindustrie of hoe voedsel mensen samenbrengt. De films worden gedurende 1,5 uur in een doorlopende loop vertoond in de Vergaderzaal op de 1e etage.
De programmeurs van BIJT! BIOS zijn De Compagnie, Beholders, Gotley, Servicebioscoop Industry en Filmhuis De Blauwe Kei