Semana del pincho wordt jaarlijks georganiseerd in het voorjaar en draait volledig om de nieuwste, lekkerste en mooiste pinchos. De pinchos die je tijdens het festival kan kopen, worden dan ook geserveerd als kleine kunstwerkjes. Ze zijn bijna te mooi om op te eten en zodra je een pincho proeft, ben je zeker verrast!
Dit halen wij naar de Noordkade!
En je betaalt slechts € 3,- voor één pincho en € 5,- voor een warm gerechtje.
Het verschil tussen pinchos en tapas is dat een pincho meestal een sneetje brood is met iets erop en een tapas kan van alles zijn. Verder worden pinchos ook weleens ‘tapas’ genoemd, omdat het eigenlijk ook gewoon kleine ‘hapjes’ zijn…
Verder kan je regelmatig in een pinchosbar de pinchos op de bar zien staan en bij sommige barretjes mag je zelf de pinchos pakken. Ook zijn er pinchosbars waarbij uiteindelijk de stokjes worden geteld als je de rekening vraagt en dan betaal per stokje, dit is meestal niet het geval bij tapas.
Op het BIJT! festival toveren we Plank om tot pinchosbar en kun je bij ons onze heerlijke pinchos nuttige en natuurlijk kleine tapas hapje.
Tapas vs. Pinchos
Gehaktballetjes in tomatensaus
Gamba’s in knoflook
Kabeljauw met pistachenoot korst
Gegratineerde knoflook champignons
Gefrituurde avocado
Jalapeno pepers met zeezout.
Meer dan tiental verschillende pinchos toppings.
Graag reserveren!
Wij gebruiken cookies voor marketing activiteiten en statistieken en om je een betere ervaring te bieden.