Leer je eigen ham te snijden zoals een Spaanse cortador. Altijd al eens willen weten hoe je zo’n flinterdun plakje ham snijdt. Wij bieden je de mogelijkheid om in een dag vol passie je eigen ham aan te snijden. Een Cortador komt bij ons op locatie Plank Noordkade om je de kneepjes van het vak te leren.
Deze workshop is van 9.00 tot 17.00 uur
10 deelnemers mogelijk, bij 6 deelnemers gaat het door
Wat zijn cortadores?
Cortador de jamón is een Spaanse term die letterlijk ‘hamsnijder’ betekent. Een cortador is gespecialiseerd in het snijden van flinterdunne plakjes ham. Hij werkt met exclusieve hammen en hanteert professionele snijtechnieken. In Spanje is een ambachtelijk gesneden ham een delicatesse. Deze traditie begint nu ook meer en meer bekend te raken. Bij de academie maken wij het verschil door de hoge kwaliteit en de kennis van de hammen waarmee we werken uit Spanje, maar ook uit Frankrijk, Italië, België, Portugal, … Daarnaast de unieke selectie en verdere ontplooiing van onze cortadors tot artiesten met passie voor hun job.
Dag indeling
Je krijgt de ham mee naar huis om deze met de geleerde kunsten verder op te snoepen.
Wij gebruiken cookies voor marketing activiteiten en statistieken en om je een betere ervaring te bieden.